Това е една от важните теми, която в последните две години еобект на големи дискусии, поради появата на множество фалшиви сайтове, произвеждащи иразпространяващи фалшиви новини.

Дезинформацията е един от големите проблеми на нашето съвремие, срещу което правителствата са принудени да вземат и сериозин мерки. Проблемът с фалшивите новини е става все по- голям, поради факат, че голяма част от хората се информират за случващото се през социалните мрежи. Където изобилието от фалшиви новини и сайтове е голямо.


Заради все по- застрашителните размери на фалшивите новини и загуата на рефлекс в голяма част от хората да различат фейка от истината, през последната година редица световни и европейски организации и институции бяха принудени да приемат различни регламенти за борба срещу тях и ограничаване на тяхното разпространение.

В онлайн платформата на вестник "Дневник"е публикуван кратък ориентировъчен клип на "Дойче веле", затова как да проверим достоверността на една новина и как да различим информацията от дезинформацията.

Може да видите клипът тук:https://www.dnevnik.bg/video/2020/01/12/4014771_kak_se_razpoznavat_falshivite_novini/