И каруците с Гражданска Две подписки ще депозират в Общинския съвет на Казанлък протестиращите срещу движението на каруци в общината, стана ясно от последния проведен митинг- протест.
Едната подписка е искане за категорична забрана на движението на каруци по улиците, а другата с искане за промяна на член 150 от Закона за движение по пътищата, както и с конкретно регламентирани часови зони за движение на каруците в общината.
Над 800 граждани се подписаха в подписките с двете искания.

Промяната, за която протестиращите настояват е в член 150 на Закона. Тя е свързана с искането каруците да се третират като МПС, а не като превозно средство / ПС/ водачите им да са задължени да преминават специален курс за обучение, да познават Закона за движение по пътищата, както и да имат навършени 18 години. Друго искане е е въвеждането на задължение да се заплаща от водачите на каруци също и застраховка „Гражданска отговорност“. За забрана на движението на каруци по първокласните пътища на страната и в градовете, настояха още протестиращите граждани от Казанлък.
Исканията им се споделят и от много граждани от други градове на страната.

До въвеждането от страна на законодателя на нужните промени в Закона, касаещи движението на каруци по пътищата на страната, протестиращите настояват министъра на транспорта Росен Желязков да въвъде временна забрана въобще за движение на каруци по пътищата на България.
Писмо с това искане до него е изпратила организаторката на двата протеста в Казанлък Боряна Андреева.
По въпроса за каруците през седмицата заседаваха и две комисии в Общинския съвет- по транспорт и по обществен ред сигурност. Предстои предложените от тях промени да се дискутират на заседание на Общинския съвет. Междувременно стана ясно, че участници в протеста планират да се срещнат с представители на Общинския съвет, с цел уеднаквяване на позициите.
Казанлъчани започнаха протестите срещу движението на каруци след последния инцидент, за който се счита, че е предизвикан от каруци, движеща се по главен път, в който инцидент живота си загубила двама младежи от Казанлък- Вики и Цанко.
Ако беше жива, днес Вики щеше да празнува имен ден.