По-малко от 30 млн. лева ще струват предсрочните парламентарни избори, обявени с Указ на Президента Румен Радев за 26 март тази година.

Те станаха реалност, след като Кабинетът на Бойко Борисов подаде оставка, след загубата на президентските избори през ноември.

Последваха поредица от консултации при президента Росен Плевнелиев, от които не стана възможно съставянето на ново правителство в рамките на мандата на разпуснатото вече 43-то Народно събрание.

29,905 млн. лв. е план-сметката за провеждането на предсрочните избори, стана ясно днес, на първото заседание на служебния кабинет. Сметката е на служебния финансов министър Кирил Ананиев.

С тези средства се осигурява функционирането на всички министерства и ведомства, които участват в процеса. Те се осигуряват от преструктуриране на разходите.

До 30 юни всички участници в изборите, които са получили средства по сметката, трябва да направят и своя отчет за парите.

Организационно-техническата подготовка и координацията на всички дейности, свързани с изборите през март е възложена на вицепремиера по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната Стефан Янев.

Той ще организира подготовката и произвеждането на изборите извън страната