Хореограф- педагогът Деана Петкова - Топалова поема ръководството на 6-ият регистриран туристически район в страната "Долината на розите".

Нейната кандидатура бе одобрена единодушно на заседание на Управителният съвет на туристическия район, проведено днес в Казанлък.

За форума съобщават от Пресцентъра на Общината.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова, която е и председател на Управителния съвет на района пожела успех на начинанието ина самаат Петкова, която има завършено висше образование с профил "туризъм".

Пред представителите на общините, включени в 6-тия туристически район, нвоизбраният изпълнителен директор заяви готовност да работи всеотдайно за разработването на съвместни туристически продукти между 13-те общини, включени в Организацията за управление на туристическия район.

Тя бе създадена в Казанлък в средата на януари тази година, Учредителното събрание гласува 7-членен Управителен съвет, като единодушно за негов председател бе избран кметът на община Казанлък.

Изборът на изпълнителен директор на туристически район "Долината на розите" е последна стъпка за окончателната регистрация на Организацията в Министерство на туризма.

„Долината на розите“ е 6-ият регистриран туристически район в страната, който ще разработва за туристите продукти и услуги в сферата на здравния и културен туризъм: Балнео, СПА и уелнес, културно-познавателен и фестивален туризъм, приключенски и екотуризъм, планински пешеходен и рекреативен туризъм, винен туризъм.