Хората, обединени в “Да, България!”, се политизирахме заради себе си, но главно заради бъдещето на децата си, заради този общ дом - България, който искаме да им оставим. Това послание отправиха на среща в Казанлък представители на “Движение Да България”.

На срещата в хотел “Казанлък” присъства почти цялата листа на коалицията от 27-и избирателен район Стара Загора начело с водача Станислав Тодоров, както и Атанас Славов, Александър Сандев, Антонина Душева, Лора Матеева, Николай Колев, Димитър Калдамуков.
Заедно с тях с гражданите на Казанлък разговаряха и доц. Боряна Мусева и Любомир Авджийски, водачи на листите на движението във Видин и Кюстендил.
Водачът на листата в Стара Загора Станислав Тодоров разказа, че е работил 7 години в ТЕЦ „Гълъбово“, две от трите му деца са родени в Стара Загора и познава района и проблемите на хората.

сн: Станислав Тодоров- в средата


„Допреди един месец не мислех, че ще се занимавам с политика, всеки нормален човек мисли, че това е мръсна работа и политиците са корумпирани. Но в България трябва да се научим да бъдем свободни граждани, а свободните граждани не се оставят да ги управляват, а участват, достатъчно е на първо време да имат мнение по даден въпрос“, каза той, като добави, че именно бъдещето на децата му е била сред основните причини да се политизира.


В България всички усещаме липсата на справедливост, заяви и доц. Мусева. Истинският двигател на политиката са мечтите и вярваме, че хората, които свикваме под нашите знамена - каузите за върховенство на правото, за добро образование, за споделен растеж, ще ги сбъднат, стана ясно от изявлението й.

Ако не извадим мафията от държавата, ако властта продължи да бъде концентрирана в ръцете на малцина, обвързани от зависимости и недосегаеми от закона, то значи, че България изпада не само от периферията на ЕС - но остава завладяна от олигархията, заяви и Любомир Авджийски.
Запитан какво ще е първото, което хората от “Да, България!” ще направят в парламента, Авджийски, който е експерт в областта на гражданското правосъдие, заяви, че тази година предстои избор на парламентарната квота във Висшия съдебен съвет и е особено важно да не се позволи да бъде “презаредено” сегашното мнозинство на Цацаров-Пеевски.

В България всички най-остро усещаме липсата на справедливост, затова и създадохме нашето движение, което е само на 3 месеца, но имаме амбицията да влезем в 44-ия парламент, заяви Антонина Душева.
Има институции, които не работят, регулаторните органи, които би трябвало да пазят обществения интерес, са пълни с партийни послушковци и зависими хора, и е време този модел да бъде счупен, да наложим върховенството на правото и отговорност за недосегаемите, призоваха хората на “Да, България!”

"Да, България", Бюлетина №16
Предизборен щаб "Да, България",
Парламентарни избори 2017
Купуването и продаването на гласове е престъпление!