Българско бебе е бебето на 2019 в Нюрнберг

Българско бебе е бебето на Новата 2019 година в германския град Нюрнберг, става ясно от публикация в първия брой за годината на ежедневника на баварския град- „Нюрнбергски новини“.
Информацията е публикувана и в интернет сайта на изданието, съобщи специално за zakazanlak.bg казанлъшката психоложка Мария Рачева- Манчев, която от 5 години живее в немския град.


Бебето на Нюрнберг за тази година е родено 43 минути след полунощ на 1-ви януари и се казва Анелия Ангелова. Мерките й са 2 980 кг. и 50 сантиметра височина. Анелия е второ дете в семейството на 23 годишният татко, пасторът Илчо Илчев и 18 годишната майка Александра Минкова. Статията не посочва от кое населено място в България са младите родители.


сн: Родителите с малката Анелия


Новороденото момиченце е кръстено с името на българската фолк певица Анелия, което силно е впечатлило нюрнбергчани и читателите на вестника, тъй като се свързва с името на ангела, като произход от английски и испански език.
Това жителите на баварския град приемат особено радушно и считат, че е добро знамение за града.
Самите родители обясняват името с почитта си към българската певица и нейните песни.


Раждането на малката Анелия е станало в една от нюрнбергсите клиники Hallerwiese, където майката е постъпила половин час преди настъпването на новата година. 70 минути по-късно на бял свят се е появило и бебето на годината на Нюрнберг.
Бебето се ражда десет дни преди термина на майката и е своеобразен подарък за първия рожден ден на братчето на Анелия, който днес празнува първата си година, става ясно още от статията в „Нюрнбергски новини“. Малчуганът също е роден в Нюрнберг, но в друга клиника.
Александра и Илчо и техните родители са от 7 години в Нюрнбер и всички работят.


Новината за появата на първото бебе за годината на Нюрнберг е зарадвала много двамата родители, които планират и да се оженят официално в Нрйнберг. Таткото е заявил, че ще се подготвят документи за това в България. Планират и лятната им почивка да е в родината.
И Александра, и Илчо се надяват голямата им фамилия да им помага в отглеждането на бебето.
Коментарите под статията на жители на Нюрнберг и читателите на ежедневника на немския град под нея, са много позитивни.


Около 10 хил. български граждани живеят в Нюрнберг и околностите му, по последни данни.

Още подробности вижте тук:

nordbayern.de/region/nuernberg/aneliya-lautet-2019-ein-das-ist-nurnbergs-neujahrsbaby-1.8456843?fbclid=IwAR0lE7LHQaUr29Ea_qaYEDOQXK4RyRRPP5S4GGyZLxfHYtyarLhQdKU9a3g