Безплатни визи за руснаците до 16 години, с организиран детски отдих унас

Повече от 100 туристически фирми и браншови организации от България и Русия обсъждаха мерки за увеличаване на туристопотока през 2016 г.

При много силен интерес е преминала кръглата маса, организирана от българското Министерство на туризма в руската столица Москва, съобщават от Пресцентъра на българското ведомство.

Повече от 100 туристически фирми и браншови организации от България и Русия са се включили в нея и обсъждали мерки за увеличаване на туристопотока през 2016 г. В срещата са участвали министърът на туризма на Република България Николина Ангелкова и ръководителят на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов, народни представители от двете страни и браншови организации.
Според министър Николина Ангелкова, "най-важното оттук нататък е бранша да предложи атрактивни услуги, за да отчетем сериозен ръст на руския пазар през 2016 г.

Ръководителят на Федералната агенция по туризъм Олег Сафонов е подчертал, че България предлага добро качество на предлагания продукт и е много важно да се развива не само масовия летен туризъм, но и специализираните услуги – балнео и спа, религиозен, културен туризъм и др.
„България има големи шансове за привличане на повече руски туристи“, е казала на форума изпълнителният директор на Асоциацията на туроператорите на Русия Майя Ломидзе.

„Българският парламент и българското правителство работят за създаване на най-добрите условия за пътуване на руските туристи, като нашата цел е да съдействаме максимално на туристическия бизнес“,е подчертал на форума заместник-председателят на Народното събрание Красимир Каракачанов.
Според заместник-кметът на София Тодор Чобанов, "София е водеща дестинация за културно исторически туризъм, като тук са съсредоточени и редица обекти, които привличат интерес за религиозен туризъм". Атрактивни за руските туристи са и съсредоточените в столицата обекти от обща културна стойност – Храм-паметника „Св. Александър Невски“, редица паметници и много други.


По време на срещата е подчертано, че България има какво да предложи на руските туристи целогодишно, а детският туризъм е сред основните направление в туристопотока от Русия към нашата страна. В тази връзка бе положително оценено, че през този сезон лицата до 16 г. ще получават безплатни визи при идването на организиран детски отдих у нас.