50 лева струва най-скъпият, но и най-богатият на туристически атракции пакет, който се предлага на гостите на Казанлък по време на тазгодишния Празник на розата. Той носи мотото „Опознай Казанлък със сърцето си”. Пакетът е най-обемният от всички предложени и включва 7 обекта и празнични събития. Това са празничните ритуали „Розобер” и „Розоварене” в Казанлък, празничното карнавално шествие, Лъвова чешма, посещение на Етнографския музей, Художествената галерия, Казанлъшката тракийска гробница и гробницата на Севт III. Общо 6 са туристическите пакети, които се предоставят за избор на многобройните гости на 116-ото издание на Празника на розата. Съгласно обявената на сайта на Община Казанлък ценова листа за празника, пакетите с различни варианти на посещения на забележителности и участие в празнични събития са с цени 25, 30, 38, 40 и 50 лева. Те имат и различни заглавия – „В града на розите и траките” – разширен и кратък вариант, „Казанлък – град на художниците”, „Казанлъшка маслодайна роза”, „Празник на розата” и най-големият – „Опознай Казанлък със сърцето си”.

Първото събитие от тазгодишната програма – конкурсът за избор на Царица Роза, е на 17 май. Билетите за него са 15, 17 и 20 лева.

Другото, много атрактивно събитие, е Карнавалното шествие, което тази година е на 2 юни. За да си запазите седящо място, е необходим билет на цена от 20 лева.

Ритуалите „Розобер” и „Розоварене” започват най-напред в село Розово. Цената за участие в него е 10 лева. Следващите ритуали са в селата Ръжена – на 25 май, отново в Розово – 26 май, като се заплаща също по 10 лева. В село Копринка са подготвили ритуали на 1 и 2 юни, които струват по 20 лева за един човек. Празничният ритуал край Казанлък в кулминационния ден на празника 2 юни, е също е с билети на цена 20 лева единият. В село Ясеново ще има два ритуала – на 8 и 9 юни, като цените там са по 10 лева.

За 2 юни организаторите от Община Казанлък са улеснили гостите на града и гражданите, които искат да се включат в празника, като предлагат пакетна цена за ритуал „розобер” и Карнавално шествие от 38 лева.

Детското шоу „Принцеси на розата” е с цени на билетите от 5 и 10 лева.

За заснемане на всяко събитие от Фестивала на розата в Казанлък също се заплаща. За ползване на фотоапарат цената е 20 лева, а за камера – 35 лева.