Търговско -промишлената палата Стара Загора бе отличена на първо място сред регионалните палати/камари на 23-тите годишни награди на БТПП, на официалната церемония в София. Палатата получи грамота и бронзова статуетка „Хермес", дело на Ставри Калинов.
В церемонията взе участие новоизбраният президент Румен Радев, който заяви, че негов приоритет ще бъде и развитието на търговско-икономическите отношения с другите държави, за което ще разчита и на потенциала на БТПП. Радев декларира също, че като президент ще работи и за това да има по-голяма чуваемост на предложенията, идващи от българския бизнес, за продължаване на съдебната реформа, за по-малко корупция и за по-благоприятна среда за развитие на българския бизнес.
С отличия за принос към развитието на икономическите взаимоотношения бяха наградени извънредният и пълномощен посланик на Хърватия у нас Н. ПР. Лйерка Апайберг и търговското аташе на Унгария в България Тамаш Будаи.
С награди - бронзови статуетки „Хермес", си тръгнаха мениджърите на три фирми, заели първите места в трите категории в класацията ТОП 100 - максимална величина на печалбата спрямо приходи от продажби през 2015 г., максимална величина на печалбата спрямо собствения капитал и изменение на нетните приходи от продажби за периода 2014-2015 г.
В първата категория отличие получи козметичната фирма „Дамасцена", Казанлък, във втората - „България текс", гр. Казанлък, а в третата - „Родопи ланд", гр. Кърджали.


Социалният министър Зорница Русинова връчи отличието на „Асарел медет" в категорията максимални приходи от продажби и печалба в Южен-централен район. Заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова награди „АГРОПОЛИХИМ“ АД, гр. Девня, в категорията ТОП 10x6 – фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2015 г. в националните райони за планиране.
Зам. – министърът на икономиката Даниела Везиева в същата категория в Северен – централен район за планиране връчи наградата на „ИДЕАЛ СТАНДАРТ ВИДИМА“ АД, гр. Севлиево.

Камарата на инсталаторите в България получи наградата в категория "Браншова организация" За принос при постигане целите и задачите на БТПП.