Две германските компании обмислят навлизане в България


Това са Stabilus (производител на пружинни механизми) и Dräxlmaier (производител на автомобилни компоненти)

Германските компании Stabilus и Dräxlmaier изразиха интерес за започване на съвместна работа в България, Румъния и Сърбия, съобщават от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Това е станало ясно на международната търговска конференция за електроника, металообработка, кабели, гума, пластмаса, оборудване, услуги, логистика и опаковки, която се организира от Асоциацията за управление на доставки, поръчки и логистика на Германия (BME) в Букурещ, Румъния.

Stabilus е германска фирма, лидер в производството на пружинни механизми. Компанията е основана през 1934 г., а днес е един от най-големите доставчици в бранша си. Мениджмънтът на предприятието е заложил на многобройните заводи за производство, разпръснати из целия свят. Stabilus виждат в България огромен потенциал за растеж и развитие както на предприятието, така и на нашата икономика.
Dräxlmaier е немско предприятие, занимаващо се с доставка на автомобилни компоненти. Компанията специализира в автомобилна електроника, интериор, производство на инструменти и логистика. Създадена е през 1958 г., а днес предприятието е едно от най-големите в бранша си, управлявайки 58 завода в 22 страни на 4 континента. Дългогодишни клиенти на Dräxlmaier са BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen, Audi, Porsche, Jaguar и Bulgatti.

Източник: http://www.economy.bg/