„Арсенал“ отново на световната сцена

Най-новите си разработки - автомати, гранатомети, боеприпаси и други изделия, ще покаже „Арсенал“ на едно от най-големите и престижни Международни изложения за специална продукция DSEI '2015 в Лондон. Изложението се открива на 15 септември и ще продължи до 18-ти септември включително. Освен най-новите си разработки, фирмата ще представи и стандартните си изделия, които са утвърдили марката по света. Това съобщи Христо Ибушев, изпълнителен директор на „Арсенал 2000“.
Пет са общо българските фирми, които представят свои изделия в английската столица в общ национален павилион от 110 кв. м., като арсеналският щанд ще заема почти половината от него - 49 кв. метра.
Изложението, което се провежда традиционно през година, в настоящото си издание дава възможност за бизнес и контакти с над 32 хиляди участници. Близо 1500 са фирмите-изложителки от 121 страни, които представят свои продукти в сферата на отбранителната индустрия.
В рамките на изложението участниците и посетителите в него ще имат възможност да участват в безплатни специализирани образователни сесии и семинари, насочени към бъдещето на структурата на силите за отбрана. На тяхно разположение ще са и 6 специализирани семинарни зали.
Най-голямата фирма от ВПК в България - „Арсенал“, с над 7200 работещи в нея, е традиционен участник в престижното Лондонско изложение.