„Това е първата ми Коледа като кмет и много се вълнувам. Искам да се получи хубав празник за крънчани. С помощта на хората, които ми гласуваха доверие - крънчани, и с подкрепата на групата общински съветници от„Алтернативата на гражданите“, съм убеден, че ще се получи хубаво коледно тържество”. За първи път тази Коледа град Крън ще грейне в буквалния смисъл на думата в коледни светлини. Закупени са стотици метри с лампички. Всички те ще направят вечерта на 15-и декември незабравима. Началото е в 17.30 часа.
В празничната програма ще участват формации към читалище “Цвятко Радойнов“ в Крън и приятели. Ще бъдат пресъздадени обичаите „Коледуване“ и „Стопанин и стопанка“.
В програмата ще участват и трите най-малки самодейки от Крън.
Цялата богата коледна украса е дар от„Арсенал“ АД, със съдейстивето на „Алтернативата на гражданите“. „Вярваме, че и в бъдеще ще можем да разчитаме на тяхната експертиза, помощ и подкрепа”, казва Тодор Малаков, който спечели изборите за кмет на Крън като независим кандидат, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от Коалиция „Алтернативата на гражданите” точно като непартиен.
Най-важното за новия кмет на населеното място е завършване на етапа по канализацията на града, смяната на водопровода и изграждането на канализацията по улица „Комуна“ в Крън. Осигуряване на още камери за видеонаблюдение, които в момента са 12 и са крайно недостатъчни за града.
Нова организация на движението в централната част на Крън, с оглед осигуряване безопасността на играещите деца в парка, както и на гражданите, които ползват услугите на двата големи търговски обекта в центъра. За последните две многократно са настоявали самите жители на най-младия град в община Казанлък в хода на предизборната кампания.
Освежаване на главната улица в Крън, почистване на коритото на Дереазлъ, изграждане на велоалея по пътя Крън-Енина, която и да е осветена и обезопасена за пешеходци, са другите приоритети за населеното място на кмета Тодор Малаков.