81 са актуалните свободни работни места, обявени в Бюрото по труда в Казанлък. При висшистите преобладават офертите в сферата на здравеопазването, а за кандидатите със средно и основно образование – в индустрията и услугите.
За хората с висше образование има обявени свободни позиции за четири медицински сестри, седем лекари-специализанти, както за специалисти по неонатология, педиатрия, гастроентеорология и неврология. Търсят се трима учители в различни степени на образователната система, както и двама регионални представители в сферата на застраховането, еколог, счетоводител и инженер по електротехника.
За кандидатите със средно образование и професионална квалификация, в индустрията, най-търсени професии са стругари, шлосери и монтьори, оператори на преса за метали, фрезист, строителен техник и химически лаборант. Има обявени свободни места за продавачи, готвачи, маникюрист, камериер и други.
За хората с основно образование най-много са офертите за машинни оператори в текстилната промишленост, продавачи, касиери, санитар, камериер, чистач и шофьор на камион.