За първи път на язовир „Копринка“ ще има състезание „Fishing Zone Cup 2023” по джиг (спининг) риболов от лодка. То ще се проведе в неделя, 15 януари. Организатори са съвместно от Fishing Zone и Централна рибо-опазваща организация (ЦРОО) - Копринка.
В надпреварата могат да се включат до 40 участници. В една лодка могат да бъдат по един или по двама риболовци. Таксата за участие е 100 лв. на лодка, като всеки екипаж ще получи подарък - метър за измерване и заснемане на уловените риби и пакет примамки.
За пореден път надпреварата е с благотворителна цел. Събрана сума от таксите за участие ще бъде дарена на ЦРОО - Копринка за зарибяване и опазване на водоема.
За да участвате не са необходими членски карти! Организаторите съобщават също, че хората, които ще участват в състезанието и искат да се упражняват в събота, 14 януари, и нямат издадени членски карти - също няма да им бъдат изисквани.
Най-добрите риболовци ще бъдат наградени с купи за 1-во, 2-ро и 3-то място и ваучери от магазин Fishing Zone със следните стойности:
- 1-во място: 600лв ваучер
- 2-ро място: 400лв ваучер
- 3-то място: 200лв ваучер
- Награда за най-голяма уловена риба: 50лв ваучер.
Сборният пункт в деня на състезанието ще бъде на местността „Плажа” в06:30 часа. До 7:30 часа ще изтеглят жребий за реда на лодките и ще бъде проведен инструктаж.
Язовирът ще бъде разделен на два сектора А и Б, като ще има цветни маркери отбелязващи границата. За всеки сектор ще има по минимум една съдийска лодка на вода, която ще съблюдава спазването на правилата и ще бъде на разположение за оказване на всякаква помощ и измерване на големи риби.
Лодки с номера от 1 до 20 сутринта ще ловят в сектор А, следобед - в сектор Б. Лодки номера от 21 до 40 сутринта ще ловят в сектор Б, следобед - в сектор А. Тръгването на лодките ще се става през 30 секунди, като ще потеглят по една лодка от всеки сектор.
В 8:20 часа ще бъде даден старт на първия манш с продължителност 3 часа. До 15:30 часа се изпращат снимките на уловените риби на VIBER на телефон 0897994166. За целта всеки екипаж трябва да притежава в себе си телефон с камера, с който да заснема своя улов.
Риболова се извършва само с изкуствени примамки, като е разрешено монтирането само на една такава. Забранено е използването на монтажи, които включват повече от една примамка. Разрешено е използването само на един брой въдица в работно положение от всеки член на екипажа. Риболовът на тролинг е забранен!

Хората, които не са се записали и няма да участват, но искат да ловят в язовира с лодка ще могат да го направят, но няма да ловят в участъка, който е предназначен за лодките от състезанието. Те ще бъдат допускани от най-източната садка, посока запад, към устието.