Практични съвети от EVN при отсъствие от дома

EVN България предлага няколко кратки и практични стъпки на своите клиенти, които планират по-дълго отсъствие от дома по време на коледните и новогодишни празници.
За да се намали до минимум консумацията на електроенергия, когато не сте вкъщи, можете да следвате алгоритъма, предложен от специалистите.

Първо - изключете всички електроуреди, които не е необходимо да работят във ваше отсъствие. Важно е да се знае, че уреди като хладилник или фризер, които не винаги е подходящо да се изключват, ще продължат да консумират електроенергия.
Второ - изключете от контакта уреди като телевизор, аудио-уредба и монитор, защото и в режим на stand-by те ще продължат да консумират електроенергия.
От EVN съветват още хората да се уверят, че външни хора нямат достъп до електрически контакти, които са част от ел.инсталацията на съответния имот. За да е всичко под контрол, дазапишат показанията на електромера си преди да заминат и да го сравнят с данните, когато се завърнат у дома.

Денонощен телефон на компанията - 0700 1 0007.

ЕVN България напомня, че традиционно месец декември се характеризира с повишена консумация на електроенергия. Тази тенденция става още по-изразена по време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни.