Отлагат и церемония на площад "Севтополис" в Казанлък

За 6-ти април тази година, засега, се отлага официалната церемония по връчване на знамето на училищния гвардейски отряд на ПГ „Иван Хаджиенов“в Казанлък, съобщи директорът на гимназията Мариана Демирева.
Причината за отлагането на церемонията, изпълнение на разпоредби по повод създадената ситуация в цялата страна и въведените ограничителни мерки по отношение на откритите 4 случая на болни от коронавирус COVID 19.
Официалното връчване на знамето на 8 ученически гвардейския отряд в ПГ „Хаджиенов“ и чартиране на Трети духов оркестър трябваше да бъде на 12 март от 11 часа на площад „Севтополис“ в Казанлък.
На церемонията, под патронажа на президента на България Румен Радев, трябваше да присъства и Националната гвардейска част.
Проявата бе част от официалната програма по отбелязване на 95 годишнина от създавеното на ПГ „Иван Хаджиенов“, бивше Техническо училище в Казанлък.

До момента няма открити болни от новия коронавирус на територията на област Стара Загора.

Няма и нови открити случаи в цялата страна.

По последни данни на Националния оперативен щаб, до момента има 111 000 заразени от коронавирус в цял свят, оздравелите са 62 000.