Около 20 хиляди лева до този момент са събраните средства в подкрепа на каузата „Дай живот в Казанлък - да подкрепим Родилно отделение“, благодарение на благотворителната кампания, организирана от Сдружение „Бъдеще за децата“ и Община Казанлък. Окончателната сума от даренията за родилното отделение в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ от Коледната дарителска кампания ще стане ясна в навечерието на Деня на родилната помощ – 21 януари, съобщи Мария Гинева, изпълнителен директор на Сдружение "Бъдеще за децата. В кампанията за набиране на средства за закупуване на второ модерно родилно легло и гинекологичен стол, за подмяна на бебешките легла в отделението, за постелъчно бельо и други консумативи за нуждите на новородените и майките, се включиха малки и големи, бизнесът, институциите, гражданите.

Точно 1860.68 стотинки за една седмица са събрани в касичката на Коледния благотворителен базар „Hand made за кауза”, проведен в подкрепа на каузата, съобщиха инициаторите от „Бъдеще за децата“. В изработката на коледните играчки и сувенири се включиха деца, учители, директори, родители и много приятели от детски градини и училища в Казанлък, от Дневния център за деца с увреждания и новосъздадения Център за трудова адаптация и социализация.

Началото на Коледната дарителска кампания в подкрепа на каузата „Дай живот в Казанлък - да подкрепим Родилно отделение“ бе поставено на 5 декември 2019 година от Община Казанлък, МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ и СНЦ „Бъдеще за децата“.