Новият главен архитект на Казанлък е за лесна комуникация с бизнеса и гражданите
Новият главен архитект на Община Казанлък - арх. Иван Кирчев, бе представен от председателя на Общински съвет – Казанлък, Николай Златанов на сесията на съвета на 25 януари. Там той представи и новия юрист на Общинския съвет – адвокат Златина Йовчева, която е председател на Адвокатската колегия в Стара Загора. Ден по-късно, по време на среща с инвеститори, кметът Галина Стоянова представи арх. Иван Кирчев като новия новия главен архитект на община Казанлък. Пред колегите си и пред инвеститорите арх. Кирчев заяви, че два пъти в седмицата ще има приемен ден, за да улесни комуникацията между бизнес, граждани и главния архитект. За това съобщава информация на официалната страница на Общината.

От пубикацията става ясно, че по време на срещата с инвеститорите е бил поставен въпросът за приемане на Наредба от Общинския съвет, която да регламентира специфичните изисквания за облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли.

По информация на БТА-Казанлък, среща се е провела и на назначената със заповед на кмета на общината комисия, която да изготви подробно задание съгласно Закона за устройство на територията във връзка с проектирането на многофункционална спортна зала. Ще бъде направено и обследване на съществуващата писта на Колодрума в Казанлък, за да се прецени възможността за вписването ѝ в пространството около бъдещата зала.