Над 120 са обявените свободни работни места в Бюрото по труда в Казанлък. При висшистите най-търсени отново са медиците. Вакантни места има за седем лекари-специализанти, двама лекари-специалисти по физикална и рехабилитационна медицина, гастроентеролог, педиатър, неонатолог, невролог, медицински специалист за работа в сферата на медицината и медицинска сестра. В сферата на образованието се търси учител в детска градина и логопед. Оферти има за двама инженери – специалисти по автоматизация, двама електрончици, специалист по поддръжка на електротехника на сгради.
За кандидатите със средно образование най-много са предложенията в индустрията. Търсят се работници на металообработващи машини, електромонтьори, монтьори, монтажници, секционен майстор, оператори в шивашката и в производството на автомобилни част, заварчик, стругар, фрезист, оператори за работа на преса и други – за производството на експлозиви, галванотехник и други професии. В обслужващата сфера има оферти за продавачи, касиери, сервитьори, маникюрист и други.
За хората с основно образование обяви има за следните позиции – хигиенисти, общи работници, заварчици, трактористи, помощник-готвачи и работник в рибовъдна ферма.