Локомотив на влак се запали на гара „Тулово“. Във влака са пътували 40 пътници. Бързият влак № 464 от Димитровград за Горна Оряховица престоява от 7:34 ч. в участъка между гарите Змейово и Тулово поради възникнала повреда в помощния двигател компресор на локомотива. Впоследствие от машинното отделение на локомотива започва да излиза гъст дим, съобщиха от БДЖ.
Локомотивната бригада е реагирала своевременно, след като забелязват дима задействат противопожарната система на локомотива и подават сигнал на тел. 112. В момента на мястото екипи на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" работят по обезопасяване на локомотива. При възникналата ситуация не е имало опасност за пътниците и персонала във влака.
В композицията пътуват около 40 души, които са превозени до гара Тулово със съдействието на превозния персонал и екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението“.
Създадена е организация за превозване на пътниците с друг влак от гара Тулово до гара Горна Оряховица. До този момент не е засегнато движението на другите влакове, които преминават в този участък.