Летни съвети: Как да намалим разходите за ток Изключете всички електроуреди, които не е необходимо да работят, докато сте в отпуск и отсъствате от дома си за по-дълго време.

Изключете от щепсела техника като телевизор, аудиоуредба и монитор, защото и в режим на stand-by те ще продължат да консумират електроенергия. Електроуредите, които са в режим stand-by, трябва да се оставят включени само при необходимост, съветват специалистите от EVN България.

Уреди като СОТ, хладилник или фризер, които обикновено не е подходящо да се изключват, ще продължат да консумират електроенергия, т.е. имайте предвид, че те ще „навъртат“ електромера и във ваше отсъствие.

Още един важен съвет - уверете се, че външни хора нямат достъп до контакти, които са част от вашата електроинсталация. И за още по-сигурно - запишете показанията на електромера си преди да заминете и сравнете данните при завръщането си.

За свое удобство през лятото клиентите могат да заявят безплатно известяване чрез SMS или имейл – за стойност на фактура и за просрочени задължения. Ако във Ваше отсъствие няма достъп до вашия електромер, можете да заявите посещение на отчетник на денонощен телефон 0700 1 0007 в удобно време.