Казанлъчанка отбеляза 80-годишнина със стихосбирка

Своята 80-годишнина казанлъчанката Донка Гатева отбеляза по много емоционален начин – със стихове. Стихосбирката си „Юбилейна палитра” достолепната дама, която от години е с увредено зрение, представи пред многобройната публика. Това е втората книга със стихове на Донка Гатева, първата тя издава точно преди 10 години – навръх своя 70-и рожден ден.

Стихове-спомени, стихове за обич и тъга, за разочарование и благодарност - всичко има в тях, защото тук е събран един човешки живот. Но доминираща е нишката за прошката, която дава сили да продължаваме напред по житейския си път. Редактор на книгата е Стефка Дянкова, която представи авторката и нейните стихове пред казанлъшката публика.

Донка Гатева е работила като технически изпълнител в стоматологията. Съдбата й поднася неприятна изненада - загубва зрението си, но като че ли точно това й дава нова, по-силна сетивност. Обича да рецитира, а първите си стихове пише през 2009 година. За това я насърчава и я води до редакциите на в. „Искра” и в. „Долина” Стефка Бойчева, която от години всеотдайно подкрепя хората от Клуба на незрящите в Казанлък.

Донка Гатева има две дъщери и един син, радва се на внуци и правнуци. Представянето на нейната „Юбилейна палитра” споделиха много казанлъчани. Вълнуващи бяха изпълненията на цигулка на 16-годишната Мая Димитрова, на пиано на сестричката й Екатерина, която е възпитаничка на музикалния педагог Елена Юлиянова, на Вокалните групи „Севтополис” и „Белите рози”.