Деца ще се запознаят с керамичното изкуство на 11 май в къща музей „Дечко Узунов“ Работилница по керамика за деца под надслов „Без минало няма бъдеще“ организират във филиала на казанлъшката Художествена галерия, къща музей „Дечко Узунов“ на 11 май. Ръководители ще бъдат майстор-грънчарите Иван и Боряна Влаеви.
Участниците ще могат да чуят кратка беседа за същността на керамичния занаят, ще се запознаят с видовете глина, глазури и пигменти, ще научат различни техники за декориране върху предварително изработен съд и ще имат възможност да направят своите първи опити на грънчарско колело.
Заниманията са подходящи за деца над пет годишна възраст, а участието става след предварителна заявка и заплащане на такса, уточниха от галерията.
Иван Влаев е председател на Националната занаятчийска камара. През 1993 година заедно със съпругата си Боряна Влаева основават фирма „Опак“ за изработка на керамични изделия, които вече се ползват с популярност както у нас, така и в страни като САЩ, Япония, Германия, Франция, Испания, Италия, Австрия, Швейцария и други.