БСП се взела в ръце
БСП се е взела ръце, за да си стегне къщата на клуб „Дружба“.

Това каза на специален брифинг в Казанлък лидерката на местната организация на социалистите и общински съветник Румяна Друмева. Повод за изявлението й бе кореспонденцията, коят овърви вече няколко месеца между БСП Казанлък и Общинската администрация, по повод нуждата от укрепване на къщата, в която е издаван „Работнически вестник“ в Казанлък, известна още като Кирковата, на улица „ Христо Ботев“ 54 в града.
Миналата седмица по повод ремонтните дейности в имота имаше и питане от общинския съветник от ГЕРБ Иван Катанов и съответно кметски отговор.

Пред журналисти Друмева поясни, че партията е отговорна към собствеността си и като отговорни хора социалистите са предприели мерки за укрепването й. В процедура сме, която ще продължи поне 6 месеца, предвид статута на къщата- паметник на културата с местно значение, уточни съветничката .
Председателката на БСП проследи хронологията на цялата преписка по повод укрепването на имота на БСП, между партията в града и общинската администрация. Преписка, започнала през месец февруари тази година до настоящия момент и изрази недоумение от предприетите през юни мерки по укрепване и ограждане на имота, от страна на общинската администрация.

По думите на Друмева и съпартийците й, БСП били поръчали подходящи укрепителни съорежения, които да не нарушават тротоарната настилка, но от Общината ги изпреварили с поставянето на такива, които обаче увредили тротоара.
От БСП заявиха също, че е направено конструктивно обследване на къщата, както и е изготвен проек за нейното укрепване и се чакат следващите стъпки, разписани в специалното законодателство на Министерството на културата, предвид статута на къщата.

Общинските съветници на БСП заявиха, че политическите пререкания между БСП и ГЕРБ не били в интерес на гражданите, както и изразиха убеденост, че „до края на настоящия мандат на Общинския съвет в Казанлък нито една инициатива на БСП нямало да бъде уважена. .

От партията заявиха готовност да продължат и с питанията към кмета,като уточниха, чене се срамуват от огромния им брой, тъй като целта била „устойчивото развитие на общината.
Общината не свършва и не започва с нас“, каза още Румяна Друмева.