Малко под 150 обекта които приготвят, дистрибутират или просто търгуват храни на територията на учебните заведения в област Стара Загора, подлежат на проверка от Областната дирекция по безопасност на храните. Инспекциите са част от традиционните проверки на БАБХ с началото на новата учебна година.
Следи се за произхода на продуктите, с които се приготвя храната за учениците, за начина им на съхранение. Проверява се също срокът на годност, какво е състоянието на кухненските помещения, където се приготвя храната. Обект на проверката е и спазването на хигиенните изисквания от страна на кухненския персонал.
Инспекциите стартираха с първия учебен звънец.
Проверките по обектите, които дистрибутират, продават или приготвят храна на територията на учебните заведения, ще продължат до 11 октомври. В рамките на три до четири дни след това ще бъдат представени и резултатите. Засега инспекциите в Стара Загора не са засекли нарушения.
преди 4 месеца
преди 4 месеца