25-годишен казанлъчанин – сериен крадец

25-годишен мъж от Казанлък заедно със свой връстник от мъглижкото село Шаново са заловени като извършители на серия кражби в района.

В бюлетин № 100 от 10 април 2018 година на ОДМВР – Стара Загора, е отразена взломна кражба на 4 медни съда и 100 метра кабел от къща в с. Шаново, община Мъглиж, за което е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.195 от Наказателния кодекс.

9 дни по-късно полицията регистрира взломна кражба на електрожен, 2 броя дрелки, електрическа резачка, 10 въдици с макари, сонар и телевизор от частен имот в с. Шаново, за което също е образувано досъдебно производство по НК.

На 10 май 2018 година е отразена взломна кражба на златни накити, телевизор, аудио уредба и кухненска посуда от къща в с. Юлиево, община Мъглиж, за което РУ – Казанлък, образува досъдебно производство.

След два дни, на 12 май 2018 година, полицията регистрира още една кражба с взлом - на 400 литра домашна ракия, 3 чифта гумени ботуши, прожектор и 20 метра кабел от къща в с. Шаново. И отново - досъдебно производство.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Районно управление „Полиция“ в Казанлък и на Участъка в Мъглиж са установени извършителите на кражбите. Това са 25-годишен мъж от град Казанлък и 25-годишен мъж от село Шаново, община Мъглиж. Двете лица са задържани за срок до 24 часа.