193% е ръстът на промишлената продукция, произведена в „Арсенал“ за деветте месеца на тази година, в сравнение със същия период на миналата.
Това е повече от китайските темпове на развитие, в шеговит тон обяви днес Николай Ибушев, изпълнителен директор на фирмата, която днес чества 137 години от създаването си 91 години на територията на Казанлък.


В празничното си приветствие пред няколко хиляди арсеналци и десетки гости Николай Ибушев обяви също, че средно с около 10% ще бъдат увеличени работните заплати на работещите в „Арсенал“, от първи декември. За увеличението на заплатите ръководството ще задели нови 9 милиона лева, които ще отидат в работещите.

По този начин средната заплата на работещите в "Арсенал", ще е по-голяма от средната заплата на работещите в страната в машиностроителиня бранш.
С по 20 лева по-скъпи ще са ваучерите, които последните два месеца на годината ще получат арсеналци, обяви още той.
Над 2 100 са човекодните, които само това лято са предоставени за безплатни почивки на най-добрите работещи във фирмата, на почивната база на „Арсенал“ в Несебър.


Амбицията на фирмата е през следващата година да се запази социалната политика спрямо работещите, каза още изпълнителният директор, който благодари на всички служители на фирмата, за труда, който полагат.
С пъстър концерт арсеналци посрещнаха празника си. Сред изпълнителите, уважили празника им бяха певицата Славка Калчева, групата „Петте сезона“, с ръководител композиторът Стефан Диомов, ансамбъл „Арсенал“, малките възпитаници на детска градина „Буратино“ намираща се на територията на „Арсенал“, младата казанлъшка изпълнителката Весела Паунова и други. Водещ на концерта бе Драгомир Драганов.
Сред гостите, уважили празника на арсеналци бяха Галина Стоянова, кмет на Казанлък и кандидат за втори мандат, Даниела Коева, врид. кмет на Казанлък, Методи Марков, врем. кмет на община Мъглиж, представители на общинското ръководство на Казанлък, зам. областният управител Маноил Манов, общественият посредник на Казанлък Гинка Щерева, представители на различни партньорски фирми, приятели на „Арсенал“.
Две са каузите в моя живот, сподели в емоционалното си слово Николай Ибушев- „Арсенал“ и „Експерти за Казанлък“. Първото е съдбата ми, а второто - каузата ми за прагматичен, надпартиен подход при вземането на решение, допълни той.


В приветствието си към арсеналци Галина Стоянова пожела успехът, който фирмата има да продължи със същата стремителна сила. „Да сте най-умните и най-будни граждани“, каза Галина Стоянова и допълни, че много по-големи общини от Казанлък завиждат на случващото се тук, заради добрите връзки между местния бизнес и общината. Стоянова благодари за подкрепата на „Арсенал“ за това Казанлък да е едно спокойно място, на което завиждат много общини.
По случай 70 годишният си юбилей, композиторът Стефан Диомов получи и специален плакет от „Арсенал“.