180 са актуалните вакантни места, обявени в Бюрото по труда в Казанлък. Най-много предложения има за кандидати със средно образование и професионална квалификация – 93, за висшистите предложенията са 54, а за тези с основно образование – 33.
38 са обявите за свободните учителски места, търсят се и двама логопеди, училищен психолог и педагог. В здравеопазването има шест вакантни места за медицински сестри, както и позиции за лекари – АГ-специалист, неонатолог, педиатър и невролог. Единствената обява извън просветата и здравеопазването е за главен счетоводител.
Сред актуалните предложения за кандидати със средно образование преобладават тези в сферата на промишленото производство и услугите. Търсят се елмонтьори, оператори на металорежещи машини, шлосери, сондьори, стругари, химически лаборанти и други професии в индустрията. В сферата на услугите има много предложения за продавачи, касиери, за работа в заложни къщи, готвачи, помощник-готвачи и бармани, както за помощник-възпитатели, образователен медиатор, санитари и други.
За кандидатите с основно образование най-много са офертите за оператори за вулканизиране на каучукови изделия, за работа на метални преси, в горското стопанство, във фирма за навиване на конци, търсят се още общи работници, шпакловчици, готвачи и други.