И през 2024 година всички социални практики на Община Казанлък се запазват, като сред тях са подпомагане на семейства за инвитро процедури и еднократни ваучери за новородено. Годишният план за младежта беше приет на последната редовна сесия на Общинския съвет на 25 януари.
Общо 17 двойки са подпомогнати от Община Казанлък за инвитро процедури през 2023 година, родени са две бебета. Общият брой на подкрепените от администрацията семейства в това направление е 129.
Общинската администрация в Казанлък ежегодно финансира семейни двойки, кандидатствали по процедурата за подпомагане на асистирана репродукция за семейства по метода инвитро. За целта в Бюджета на Общината е предвидена сумата от 30 хиляди лева. През 2023 година са дадени общо 31 500 лева, като 1 500 са дарение.
През изминалата година местната администрация осигури и средства за подпомагане на млади семейства чрез отпускане на финансова помощ за новородено под формата на ваучери. Тя е в размер на 500 лева за едно дете и се предоставя за осигуряване на пелени за еднократна употреба и детски храни. През миналата година ваучери на стойност над 120 хиляди лева са получили общо 237 семейства. За шест семейства финансовата помощ е за близнаци. Социалната мярка е за поощряване на раждаемостта и задържане на младите и образовани семейства да останат да живеят в Казанлък.