Казанлъшкият театър е с нов директор Нели Шабанова е новият, вече официално представен на казанлъшката общественост, директор на Общински театър „Любомир Кабакчиев“, съобщи общинският пресцентър.

Пред театралния колектив и Шабанова представи накратко най-близките планове за театралната институция, заложени в концепцията, която защити по време на конкурса. Наесен казанлъшкият театър предстои да отбележи 25 година като като професионална трупа, на което ще бъдат посветени редица културни събития. Новият директор сподели, че има амбицията да превърне Алиолувата къща в център за българска театрална класика.

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова определи изборът на Нели Шабанова, която дълги години работи в театъра на Казанлък като технически директор, като „избор на вътрешен човек, който познава театъра отвътре и има желание да работи с него". Смятам, че в този момент Нели Шабанова е на мястото си в новата длъжност и трябва да работи с нормалния хоризонт от 4 години“, посочи още Стоянова.