Средствата, събрани от благотворителната кулинарна изложба на Сдружение "Жените на Казанлък" в размер на 1131 лева, ще бъдат прибавени към събраните 7936 лева от кампанията за защитеното пространство чрез Платформата.бг и DMS 17777. „Средствата ще използваме за изграждане на Защитено пространство "Детство бед насилие" - за техническо оборудване, канцеларски материали и пособия, както и за възнаграждения на екипа, който ще работи с децата и семействата. Изказваме огромна благодарност на всички благодетели, които подкрепиха нашата кауза, за съпричастността, за големите сърца и вяра!", сподели Стела Кехайова, председател на Сдружението.


Пространството ще бъде открито в Младежки дом, за индивидуални и групови консултации и тренинги с деца и семейства, пострадали от домашно насилие и агресия в училище и /или риск. В новото защитено пространство специализиран екип от психолог, социален работник и педагог ще оказват психологическа помощ и подкрепа за преодоляване последиците от преживяното насилие.


В първата благотворителна кулинарна изложба, организирана от Сдружение „Жените на Казанлък”, се включиха учениците от ПГ по лека промишленост и туризъм, децата от Обединено училище „Св. Св. Кирил и и Методий” в село Ръжена, жените от Иннър Уийл клуб – Казанлък, членове на самото сдружение, граждани. Разнообразни кулинарни изкушения бяха предложени на изложбата, а присъстващите бяха очаровани както от визията на изделията, така и от прекрасните им вкусови качества.