Започна продажбата на билети за Чудомирови празници 2019

Започна продажбата на билети за тазгодишното издание на Чудомировите празници в Казанлък.

Цената на билетите за различните платени прояви- концерти и театрални постановки варира от 10 до 25 лева, в зависимост от мястото и проявата.

Билетният център се намира на територията на Информационния център на улица "Искра" 4 в Казанлък и работи до 17,30 часа.

Възможност да се закупуват билети ще има и в дните на самите празници, които се откриват на 25 март- рожденият ден на Димитър Чорбаджийски- Чудомир.


Общо 31 са културните събития, заложени в програмата на празниците тази година. 29 са в Казанлък. Предвидени са две изнесени събития, едното от които е пътуваща изложба от репродукции на Чудомир. Тя ще стартира на 1 март от Хисаря. До 20 март продължава Националното ученическо четене „Да открием Чудомир” по разкази в книгата „Жълтото пате”.


В навечерието на празниците къщата, в която е живял и творил турийският талант посреща гости и посетители с обновен външен двор и с много изненади.

Веднага след празниците, в Казанлък ще започне и общоградско допитване за това къде да бъде поставен отново бюст- паметника на Чудомир, който допреди десетина години се намираше в двора на къщата - музей. Едно от предложенията е той да бъде поставен в двора на едноименното училище в Казанлък, някогашно "Никола Ланков".

За официалното откриване на празниците на Чудомир, на 25-ти март в Казанлък ще пристигне и заместник-министърът на културата Амелия Гешева, съобщи народният представител и председател на фондация "Чудомир" Борис Кърчев.

Чудомировите празници са най- посещаваният пролетен нацинолане празник в страната. Провеждат се от 1993 година ежегодно, без прекъсване и са посветени на театър ,хумора, сатирата, литературата, изкуството.

За тазгодишното издание на Чудомировите празници са предвидени 57 240 лева.

Празниците се организират от едноименната фондация "Чудомир", Община Казанлък и ЛХМ "Чудомир".


Какво включва тазгодишната програма наЧудомировите празници, може да видите ТУК: https://www.kazanlak.bg/common/pdf/chudomirovi-19.pdf