В шестицата на най-добре представилите се танцови състави на Световните танцови финали - Dance World Cup, състояли се в Прага, Чехия, се нареди казанлъшкият Балетно-танцов център „Грация” към НЧ „Възродена Искра – 2000”. Момичетата на Алла и Юлиана Ангелови се представиха много добре и заеха почетното 5-о място във възрастовата категория „Джуниър 13-17 години”, стил „Народно-сценичен танц”. Успехът е особено ценен за малките грации от Казанлък и техните ръководители, защото конкуренцията в Dance World Cup е огромна. А най-трудното е било, че те са се състезавали на равни начала с професионални формации. Към това се прибавя и фактът, че в този състав казанлъшките момичета са направили своя дебют на голямата световна сцена, при това с достойно представяне.

„Не беше лесно за нашите деца, които са 8-10-годишни, да се състезават в по-голямата възрастова група "Джуниър 13-17 години”, където има сериозна конкуренция и участват професионални изпълнители – споделят от ръководството на „Грация” във Фейсбук-страницата на Балетно-танцовия център. - Заради двете ни по-големи момичета, които са на 17 години, целият детски ансамбъл, съгласно конкурсния правилник, директно участва в по-високата възрастова категория. Не беше лесно. Но те не се уплашиха и смело, с детски артистизъм, вдъхновено, с удоволствие и радостни емоции изиграха танца си.” От центъра допълват още, че смесеният ансамбъл е участвал само с един танц – "Арагонска хота", като възпитаничките на казанлъшката школа са се наредили сред най- добрите в света с 82 точки от общо 100. БТЦ „Грация” е спечелила 14 квоти за участие в световната надпревара, но по обективни причини ръководството на центъра е взело решение да сведе участието на момичетата в конкурсната програма до 2 поредни състезателни дни.

В Dance World Cup са участвали 9500 танцьори от 54 държави. За пътуването на малките балерини от Казанлък подкрепа оказаха общинските съветници от Коалиция „Алтернативата на гражданите”, които направиха дарение на БТЦ „Грация”.