34 ученици от Професионална гимназия „Иван Хаджиенов“ се включиха в Деня на самоуправлението в казанлъшкия Механотехникум. С насърчителните думи на директора на училището Мариана Демирева започна експериментът за смяна на ролите. Учениците се разпределиха по позиции - директор, помощник -директор, педагогически съветник, учители, домакин, дори и помощен персонал.

Началото бе поставено със символа на училищния живот – звънеца, след което участниците се отправиха към канцелариите и класните стаи.

"34-мата участници в Деня на самоуправлението споделяха впечатленията си, съпроводени с притеснение, еуфория, напрежение, гордост, радост, но на всички беше интересно и приятно. Така учениците доказаха себе си и създадоха емоции, опит, умения. Разбраха, че не е лесно да управляваш и да преподаваш, да отговаряш за други хора, да показваш знания и умения. Затова в 14.00 часа “върнаха” обратно властта на възрастните, но само до следващата година“, съобщават за събитието от ПГ „Иван Хаджиенов“. И обещават традицията да продължи.