Сребърен медал и диплом спечели 14-годишната талантлива изпълнителка Стефани Калчева на 34-тия Международен конкурс за пеене на класическа музика Chorus inside advent. Конкурсът се проведе в Рим, Италия, в началото на месец декември. Стефани Калчева е възпитаничка на Школата по поп пеене при НЧ „Възродена Искра - 2000“ и бе водена на престижния конкурс от вокалния си педагог Мариана Мъгева. Представителите на Казанлък участваха по покана на музикална агенция Artvoices, след като спечелиха награда на Международен конкурс Grand priх - България.

Конкурсът Chorus inside advent преминава под патронажа на Папския духовен институт в Рим и се проведе на три различни сцени – в Пантеона, в църквата Santa Maria in Portico и в зала „Балдини”. Той е разделен в две категории – за хорове и за солисти. Журито е съставено от професионални музиканти.

В своята категория – солисти, Стефани е била най-малкият участник. Тук са се състезавали певци на различна възраст от Бразилия, Русия, САЩ, Гана, Сърбия, Грузия и България. Казанлъшкото момиче е изпълнило популярната песен „Аве Мария“ от Шуберт, на пианото – нейният музикален педагог Мариана Мъгева.

Община Казанлък и НЧ „Възродена Искра – 2000” подпомагат участието и пътуването до Рим на талантливото момиче и неговата преподавателка.