С първа награда – грамота и парична премия се завърна от участието си в Националния фолклорен конкурс „Заблеяло ми агенце“ малкият концертен състав на Детско-юношеския фолклорен ансамбъл “Арсенал“, с ръководител Ваня Минчева. Тазгодишното издание на фестивала е седмо по ред.


Малките танцьори успяха да омаят с двете си изпълнения - на тракийски и пирински танци журито, изпреварвайки дори танцьорите от Държавното хореографско училище в Котел.
Фолклорният конкурс, организиран от Сдружение „Национален събор на овцевъдите в България“ се проведе в край Ласковец, на открити сцени на поляните над Петропавловския манастир, в рамките на Националния събор на овцевъдите.
Фестивалът е тридневен, със свободен достъп за публиката.


В конкурса, освен малките възпитаници на Ваня Минчева, учасваха и членовете на клуба за народни танци "Теменуга ", които обраха овациите и аплодисментите на публиката.
Хореографката Ваня Минчева високо оценява постижението на своите възпитаници, които заедно с по-големите от ансамбъла на 23 май тази година в ДК „Арсенал“ ще представят своя годишен концерт.
Танцорите от ДЮФТ „Арсенал“ ще имат и богато участие в празничната програма, в рамките на тазгодишния Фестивал на розата.