Нови указателни табели за 5 булеварда и 5 улици с най-натоварено движение и туристически поток в Казанлък предвижда проект на обществения посредник Гинка Щерева. Това са булевардите „23 пехотен Шипченски полк”, „Александър Батенберг”, „Освобождение”, „Никола Петков” и „Розова долина” и улиците „ Ген. Скобелев”, „Ген. Столетов”, „Шипченска епопея”, „Стара планина” и „Христо Ботев”. Инициативата на омбудсмана стартира през март 2019 година и имаше за цел да провокира креативността на учениците от средните училища в града, като те бъдат автори на проектите за табели. Окончателният срок за представяне на проектите е 30 септември 2019 година.

До първоначално обявения срок 10 юни са представени 5 проекта с участието на три училища - НУПИД „Акад.Дечко Узунов“, СУ „Екзарх Антим I“ и ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“. Ученици от „Св. св. Кирил и Методий” са подготвили текстовете с информация за съответната улица, от „Екзарх Антим I“ са направили превода на английски език, а от Художествената гимназия са разработили визията на табелите. С учениците са работили специалисти - консултанти за историческата достоверност на информацията и за превода.Комисия в състав главният архитект на Община Казанлък Георги Стоев, д-р Момчил Маринов, директор на ИМ „Искра”, Петя Минекова, директор на Художествената гимназия, дизайнерът Иван Найденов и Гинка Щерева е направила препоръки към идейните проекти, които бяха представени пред медиите. С направените препоръки срокът за работа на авторите по дизайна от Художествената гимназия се удължава до 30 септември. Указателните табели с информация за историческата личност, събитие географска забележителност, чието име носи улицата, ще бъдат на отделен носител, а самото наименование на улицата – на друг. Победителят в инициативата ще получи голямата награда на кмета на общината, обяви Гинка Щерева.

След избирането на проект, според главния архитект на Общината, следва мащабна работа по изработването на схема за разположение на табелите в града, тъй като на практика в момента такива почти няма. Поставянето им ще изисква и сериозен финансов ресурс, най-вероятно ще се кандидатства и за външно финансиране, счита още арх. Стоев. Като начало ще бъдат поставени указателните табели на посочените 10 улици и булеварди, а след това ще се премине и към останалите пътни артерии в града, които са 251.