Коледният дух завладя Литературно-художествен музей „Чудомир”. След като наесен колело, боядисано в бяло, с прикрепени жълти и тъмночервени хризантеми посрещаха многобройните посетители на къщата на Чудомир, днес три джудженца от естествено дърво, с кокетно нарисувани лица и червени шапки, намигат закачливо и напомнят, че „Коледа идва”.


Коледна свещ от електрически светлинки и коледен венец посрещат на входа, голяма елха е разположена във фоайето, коледни звезди, каручки с шишарки, зимни декорации с цветя и елхови клонки създават уюта на това неповторимо място в Казанлък. Тук си дават среща автори и техните верни читатели - така, както снощи залата се препълни от почитатели на писателката Людмила Филипова.Новата визия на вътрешното и външното пространство на ЛХМ „Чудомир“ се оформя по идея на директора Добрина Матова и нейния изцяло дамски екип.

След редица неотложни ремонти и нови дизайнерски решения, ЛХМ „Чудомир” изглежда различно - по-просторен, светъл, привлекателен. Последната промяна, която са предприели работещите тук, е настаняването на музейната библиотека на подобаващо място в мултимедийния кабинет.