Дойде първото дарение за децата на ковача Светльо

Веднага, след като zakazanlak.bg публикува историята на многодетния баща Светослав Захариев Димитров, ковач в цех 501 на Завод 1 в „Арсенал“, една мила и много симпатична млада жена донесе в редакцията на сайта първото дарение за семейството. То е предназначено за бъдещия първокласник Милен, едно от трите деца на Светльо.

Прекрасна момчешка раничка, пълна с всички пособия за I клас, и красива топка в бяло, зелено и червено. Подаръците са закупени с личните средства на младата жена, чиито имена са Теодора Христова, и на нейните колеги във фирма „Леостил“ – Пламена Бакалова, Айше Абдула и Ленко Димитров.


Бъдещият първокласник Милен е щастлив с новата си раничка и с красивата топка

И тъй като съдбата има странната способност да среща хората, вечерта, точно когато излиза материалът за Светослав Димитров в сайта zakazanlak.bg, Теодора вижда Светльо в пощенския клон в кв. „Васил Левски“ да плаща сметката си за ток. Не му стигат 5 лева и човекът пребърква всичките си джобове, за да събере и последните стотинки, за да се издължи. На същата опашка е и Теодора. До този момент тя все още не е прочела историята на Светльо и трите му деца, но й прави впечатление, че човекът очевидно е финансово затруднен. Малко по-късно попада на материала за многодетния Светослав Димитров, в който се разказва за 52-годишния самотен баща, за неволите и ходенето му по мъките, докато отглежда сам, с една заплата, трите си деца – 14-годишната Стефани, 6.5-годишния Милен и 2-годишната Мелъни. Познава мъжа от опашката за ток и моментално взема решение да помогне.

На другата сутрин, т.е. днес, младата жена разказва тази история на своите колеги в „Леостил“ – фирма за продажба на строителни материали, и веднага, щом я споделя с тях, и четиримата спонтанно решават да подкрепят семейството. Събират лични средства и закупуват за близо 100 лева раничка за първокласника Милен с необходимите ученически принадлежности плюс футболна топка.

Благодарим им от името на Светльо и неговите деца! И нека стореното добро многократно се връща при тях.


сн: Стефани - най- голямото дете в семействотоМеждувременно, още съпричастни хора се обадиха на телефоните на редакцията с желание да подкрепят многодетното семейство. За да не бъде само в своята борба за оцеляване и за достоен живот.

Телефоните, на които желаещите да помогнат на Светослав Димитров и неговите деца, могат да се обадят, са 0882987013 и 0882987014.