Нямам идея кой и под каква форма се сети, или ги подсети някой, но е похвално, че служители на Община Казанлък и по специално на общинското предприятие по почистването, видяха обраслите отдолу с нови издънки подкастрени миналата година липи и ги почистиха. При това липи, които са в центъра на Казанлък и няма как да не ги забележи човек, още повече, че са само на метри от общинската сграда.
Става дума за прорастлите издънки на липите около Гарнизонния стол в Казанлък.
Подобни обрасли дървета има и на други места, така че се надявам това начинание да не спре дотук. Все пак половината от красотата на един града се прави от редовната подръжка на зелената растителност, дървета, инфраструктура. Хубаво стана, че се засяха цветя, нови зелени храсти, дръвчета, алеи и паркове се облагородиха, но подръжката им е два пъти по-важна от самото им създаване и изисква много повече усилия, пари и хора.
Приветствам усилията на работниците от общинското звено и техните началници и им пожелавам да са все така отзивчиви и бдителни по общото дело: разхубавяването на града ни.
Вярно е и друго: че ние сме доста мързеливи и все чакаме наготово, а не вземем сами да си почистим поне пред блока, там, където също има такива прорастнали липи и храсти.

Все пак Общината не е слънце и мъчно може да огрее наведнъж навсякъде.


Петко Стоянов, казанлъшки пенсионер