Този път ни опровергаха.

Честно казано, не ни се вярваше. Че след толкова години безхаберие край коптора ще се почисти и достъпа до него ще се отвори по начин, позволяващ отдалеч да има видимост към него и ставащото вътре, като направи "непригоден" за обитаване на личности с не съвсем добри намерения и занимания.

Усилие, което дава малка надежда, че скоро т. н. коптор вече няма да съществува и гледката в района ще е ако не с нова визия, то поне по- безопасна за преминаващите около него и с една идея по- приветлива.


Два дни след нашия сигнал в материала "Докога?", собственикът на половината от почти 10 декаровия терен в съседство с казанлъшката болница, взе мерки за почистване на неговата собственост от огромни храсталаци, боклуци и отваряне на видимостта към самата сграда. Огромен багер цял ден разчистваше боклуците, превърнали се в част от пейзажа в района.

Веднага след публикацията ни близки до собственика на сградата се свързаха с нас, за повече информация, разговаряно и с работещите в намиращата се до проблемния терен работилница за гуми. Учудване буди факта,че независимо от сигналите и многобройните случаи на наркомани и всякакви други странни обитатели на сградата, подавани през Полицията в различни периоди, до момента собственикът на имота не е бил уведомен, че неговата собственост, във вида в който е, създава сериозни предпоставки за инциденти. Отделно е въпросът, за инцидентите, за които не е търсено съдействие от органите на реда.


След бързата реакция остава надеждата, че местата за наркомани и ексхибиционисти, както и всякакви други личности със странно поведение и престъпни наклонности, ще имат с едно по-малко места за пребиваване. Поне в квартал "Изток" в Казанлък.

И другата надежда: че скоро най- сетне, след повече от две години придобиване, собственикът на терена с полуразрушената сграда с вид на коптор, ще се сдобие с разрешително за нейното събаряне.