Бивш директор представя петата си книга

Дългогодишният директор на казанлъшкото предприятие за етерични масла и билкови лекарства „Българска роза Севтополис“, Росен Георгиев представя последната си, пета поред, книга със заглавие „Велики личности в моя живот и други разкази”. Срещата с читателите е на 16 септември от 17.30 часа в Музея на розата.

Освен като дългогодишен директор на емблематичното за града на розите предприятие, Росен Георгиев е известен в Казанлък като меценат на даровити личности в областта на литературата, музиката и изобразителното изкуство.

Автор е на белетристичната книга „Ловни разкази”, автобиографичната „Спомени за ученическите и войнишките години” и изключително ценния краеведски труд „История на „Българска роза” – Казанлък”. Последната му книга „Една друга България” е изградена под формата на утопична представа какво би се случило, ако историята на нашата родина би имала различна логика.

Организатори на представянето на най-новата книга на Росен Георгиев „Велики личности в моя живот и други разкази” са Община Казанлък и Общинска библиотека „Искра”.