От 13-и декември (неделя) ще бъдат въведени временни промени в движението на бързите влакове със задължителна резервация между София и Бургас („Чайка”). Промените в транспортната схема на тези влакове ще бъдат извършени с влизането в сила на новия График за движение на влаковете на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД.

След въведените промени бързият влак със задължителна резервация № 3601 от София за Бургас („Чайка”) ще пътува само в петъчните дни, като ще заминава от Централна гара София в 16:30 ч. и ще пристига в Бургас в 22:42 ч. Бързият влак със задължителна резервация № 3602 от Бургас за София („Чайка”) ще се движи само в съботните дни, като ще тръгва от Бургас в 05:30 ч. и ще пристига в София в 11:30 ч.

В случаите на поредица от почивни дни е предвидено тези влакове да се движат извънредно и в други дни през седмицата. За предстоящите Коледни и Новогодишни празници влаковете ще се движат всекидневно от 23-и декември 2015 г. до 3-и януари 2016 г.

Изменението в движението на двата бързи влака със задължителна резервация е съобразено с ремонтната програма на Национална компания „Железопътна инфраструктура” през 2016 г., според която са планирани ремонтни дейности в няколко железопътни участъка на страната.

Поради факта, че на този етап не може да предостави достатъчно добра услуга на своите клиенти при пътуването с тези влакове, националният железопътен превозвач ще въведе съответните промени в тяхното движение. В момента на осигуряване на по-добри условия за пътуване след преодоляване на предпоставките за честите закъснения, ще бъде възстановено всекидневното движение на бързите влакове със задължителна резервация между София и Бургас („Чайка”).

За осигуряване на железопътен транспорт за пътниците в участъка между Сливен и Казанлък, ще бъде удължен маршрута на един сутрешен пътнически влак от Бургас за Сливен, който вече ще пътува до гара Казанлък през останалите дни, когато не се движат бързите влакове със задължителна резервация между София и Бургас.

информация: bdz.bg