Интересна идея на Операта в Стара Загора събира почитатели през последните няколко дни.

Сребърни и златни VIP карти за подаръци вече продава Държавната опера в Стара Загора, както и билети във вид на Ваучер за подарък на близък човек. Инициативата е част от поредицата жестове на Операта към нейните почитатели, по повод 90 годишнина от създаването й.

Ето какви са привилегиите за притежателите на картите. За VIP карта Silver – еднократно се заплащат 50 лв. Картата се издава за една година от датата на закупуване. Притежателят на и избира свое място в салона, което се отбелязва с името му на скицата на салона и ползва намаление при закупуването на билет за представление на Държавна опера-Стара Загора с редовна цена от 12 лв. – на цена 6 лв. Избраното място се пази 24 часа преди спектакъл и 48 часа преди премиера на Държавна опера-Стара Загора.
За VIP карта Gold еднократно се заплащат 80 лв. Ползваното намаление е от 50% при закупуването на билет за представление на Държавна опера-Стара Загора с редовна цена от 20 лв. – на цена от 10 лв. в ложите в салона. Другите условия са същите, както при сребърната карта.
Утре е първото представление, с което може да бъдат изненадани ваши близки и приятели като подарък: На 21 октомври завесата на Операта се вдига за „Севилският бръснар“ от Джоакино Росини, спектакъл на Държавна опера-Стара Загора. На 22 октомври „продължението“ - „Сватбата на Фигаро“ от В.А.Моцарт, спектакъл на Държавна опера-Бургас.
Съботното матине на 24 октомври от 11 часа е посветено на Маестро Димитър Димитров. Незабравимият Маестро, дългогодишен директор на Старозагорската опера.