Дрон -танкове ще създава руски производител Ще разполага с картечници, както и противотанкови ракети, а общото му тегло ще бъде около 20 тона
Руският производител на оръжия, носещ името на създателя на най-разпространения автомат AK-47 /Калашников/, разкри разработката на нов тип безпилотно военно превозно средство, пише RT. От компанията поясняват, че дрон-танкът ще разполага с картечници, както и противотанкови ракети, а общото му тегло ще бъде около 20 тона. Предстои в скоро време да бъде пуснат прототип на новата военна техника, но ние можем да предположим как би изглеждал танкът от предишни произведения на компанията като BAS-01G Soratnik. Тежащ почти 1/3 от обявеното тегло на новия модел, Soratnik е бронетранспортьор с монтирана картечница и противотанкови ракети. С максимална скорост от 40 км/ч, мини-танкът може да бъде управляван на дистанция от 10 км, а някои задачи може да изпълнява и напълно автономно. За съжаление няма повече информация около дейностите, които новата военна техника ще може да върши без човешка намеса.

Докато малкият Soratnik е вече на пазара и разполага със същия оръжеен арсенал, основният въпрос е доколко полезен ще бъде новият дрон-танк, с тегло три пъти повече от пъргавия BAS-01G?

Виж повече във видеото:

Източник: БЛИЦ