България откри туристическия сезон 2020/2021 г. с оферти за ски ваканция, които не са за изпускане: 19 евро на човек на нощ в тризвезден хотел. По искане на туристите офертата може да включва и лифт карта и ски оборудване.
Търсенето за ски ваканция в България нараства непрекъснато след излизането на страната от списъка на държавите с повишен епидемиологичен риск и голяма част от туристите правят резервации от днес за утре.
До момента най-много резервации за ски ваканция в България са направени за средата на януари и между 30 януари - 7 февруари.
В кабинките на лифта, които се дезинфекцират периодично, имат право да влизат само четири лица или семейства с максимум шестима членове. В хотелите са отворени и СПА центровете, в които туристите може да релаксират след деня, прекаран на пистите.
Министърът на туризма Марияна Николова заяви, че бизнесът в зимните ни курорти е изключително дисциплиниран и съобразен с предприетите противоепидемични мерки, гарантиращи сигурността и бъдещето на този сектор.


Банско 2020/2021
Банско е един от най-големите и бързо развиващи се ски центрове в България. Разположен в подножието на Пирин, през последните години курортът привлича вниманието на ски почитателите. Общата дължина на пистите и ски пътищата е 70 км. Има писти за начинаещи, за напреднали и за опитни скиори. Ски училищата предлагат обучение за всички възрасти, а инструкторите се грижат за безопасността и доброто настроение на всеки курортист. За начинаещи скиори и сноубордисти са най-подходящи пистите "Банско", "Шилигарник", "Тодорка" и "Стара Писта", а по-опитните ентусиасти могат да усъвършенстват уменията си на "Томба", "Църна могила", "Бъндерица" и "Балканиада".
Курортът привлича все по-голям брой гости благодарение на дълъг сезон, който започва през втората половина на декември и продължава до средата на април. Дневните температури са около -2 -3°C през целия сезон. Една от най-интересните забележителности на Банско е църквата "Света Троица" с 30-метрова камбанария, която се нармира в старата част на града. Почитателите на историята могат да посетят паметници на културата: къща-музей "Неофит Рилски", църква "Света Богородица", музей "Никола Вапцаров", Сирлещовата старинна къща.
В общината са регистрирани над сто археологически обекта. Модерни ски лифтове, многообразни атракции, гостоприемна атмосфера, голям избор на хотели, ресторанти и кафенета, уникална природа - всичко това прави Банско 2020/2021 една отличителна дестинация за страхотна почивка през зимата.

Боровец 2020/2021
Боровец - един от най-старите български зимни курорти и най-голям ски център. Намира се на 10 км от Самоков.
Разположен на 1300 метра н.в. в подножието на Мусала, курортът предлага прекрасни възможности за практикуване на ски и отдих. През 1981 и 1984 курортът е приемал състезания за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. На разположение на гостите са почти 60 км. писти с няколко степени на трудност, подходящи за опитни и начинаещи скиори (групирани в три района: Ситняково, Ястребец и Маркуджика). За ски бегачите има специални писти в местностите "Варника" и "Широка поляна". Някои от пистите разполагат с изкуствено осветление за нощно каране. За най-малките е изграден парк Борокидс, където децата завинаги ще заобичат ските. В курорта има и детско ски училище. Повечето хотели в Боровец са разположени в центъра на курорта в близост до зоната с кабинковия лифт. Вариантите за настаняване са много - от луксозни хотели до уютни хижи. Боровец 2020/2021 е сред най-търсените ски дестинации в страната и се превръща в притегателен център за чуждестранните туристи. Курортът е компактен, но тук всичко е създадено за една пълноценна и вълнуваща почивка.


Пампорово 2020/2021
Пампорово е високопланински курорт, разположен в подножието на връх Снежанка на. Егейско море оказва благоприятно влияние на климата. 240 слънчеви дни и мека зима правят Пампорово най-слънчевия зимен курорт в страната. Основите на курорта са поставени през 1933 година. Туристическият сезон започва през декември и продължава до края на април, средната температура на въздуха е 3-4 ° C. Зимният курорт предлага писти с различна степен на трудност - за начинаещи (Язовира, Студенец) и за напреднали (Снежанка 2, 3, 4).
Повечето хотели в Пампорово са разположени до пистите. Всеки гост на курортния комплекс ще намери голямо разнообразие от релаксиращи програми и процедури, козметични терапии, масажи – всичко необходимо за една страхотна почивка. За любителите на активни забавления курортът предлага тенис кортове, басейни, боулинг, стрелба с лък, високопланинско колоездене, нощно спускане.
За почитателите на биатлона има изградено спортно стрелбище. Множество ресторанти и механи предлагат уникалната родопска кухня и автентична обстановка. Желаещите спокойно могат да се насладят на красивата природа, подарявайки си една пълноценна зимна ваканция в Пампорово 2020/2021.