15 автори от Бургас гостуват на Казанлък с изложба "Усещане за черно и бяло", която се открива на 11 юли от 18.00 часа в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства. Авторите, членове на Бургаската фотографска общност ще изненадат публиката с различна сетивност, гледни точки и техники, вложени в над 40 черно-бели фотоса.

Бургаската фотографска общност обединява 35 автори - професионалисти и любители, някои от които – от други градове. Всеки от тях притежава уникален стил, личен поглед отвъд видимото, но заедно, те изграждат характерния облик на съвременната фотография с марка „Бургас“. С различни професии, от 20 до 70-годишни, с диаметрални творчески похвати,с афинитет към по-мрачна или по-деликатна естетика, членовете на Бургаската фотографска общност са обединени от страстта към фотографията като запечатват емоцията на мига в различните жанрове - портретна, пейзажна, актова и стрийт фотография, подводна фотография, минимализъм, фоторепортаж, детска и сватбена фотография.

Много от членовете на общността имат зад гърба си реализирани самостоятелни изложби и индивидуални участия в български и международни фотографски форуми, имат престижни награди.
Те са организирали и участвали в над 70 изложби и конкурси–биеналета, като някои от изложбите са реализирани съвместно с чуждестранни фотографски групи в България, както и по линия на трансграничното сътрудничество.

Една от целите на общността - да се интегрира фотографското изкуство в урбанистична среда, се осъществява чрез поредица от изложби "на въже" в Морската градина, където морето се очертава като естествен фон на показаните снимки.