Ново приложение за старите дрехи

Какво да правим със старите дрехи ли?
Можете да направите някой друг щастлив.
Можете да спечелите от тях някой лев.
Можете и да изработите някоя декорация.
Всеки може да направи своя избор.
Всички имаме в гардероба дрехи, които по една или друга причина отдавна не сме обличали. А такива, необличани 2-3 години, вече нямат място там. Щом толкова време не е употребявана, значи ѝ е време да я извадим от гардероба, за да направим място на нови актуални и модерни дрехи. Няма нужда да се превръщаме в Плюшкин-овци.
А старите дрехи – ако са здрави и запазени, биха могли да влязат пак в употреба. Има различни начини за това.
Първото, което ни идва наум е да зарадваме някой близък или приятел, на когото ще му става, ще хареса и за него ще бъде нова придобивка в гардероба.
Другият начин е да ги дарите на БЧК. Вече в почти всеки град в страната има такива контейнери на БЧК, в които се събират здрави и чисти дрехи. Те се извозват в предприятия за сортиране, откъдето се определя и новото им предназначение – за кризисен резерв, за рециклиране или за страни от Третия свят.
Ако сте достатъчно предприемчив, може да спечелите пък и някой лев. Предложете ги в сайтовете за продажба. Нужна е само добра реклама и интригуваща снимка. Вече има платформи и сайтове, предназначени само за дрехи и аксесоари, или т. нар. женски сайтове. Някои фейсбук-групи предлагат и замяна.
В магазините на Н&М, можете да получите 10% отстъпка от покупка за над 40 лв., ако там сте занесли стари, но чисти и запазени дрехи. Там знаят какво да направят с тях. Някои се поправят и се пускат за нова употреба, а от други се изработват нови текстилни продукти – кърпи, шалове, шапки, покривки…
А някои по-предприемчиви са намерили и други начини – от старите дрехи изработват нови декорации, различни плетива, възглавници, килими, чорапи, колани, чанти, кутии…
Е, останалото оставяме на вашето въображение…