Конкурсът „Наследници на Дечко Узунов” се проведе за 13-и пореден път в Казанлък. Тази година участваха близо 1000 творби на деца от 5 до 14 години от цялата страна, като темата на арт състезанието бе „Толерантност”. 75 са наградените творби. Отличия за първо, второ и трето място и специални награди бяха връчени на малките български таланти в деня на рождението на големия български художник и патрон на Художествената гимназия в града Дечко Узунов - 22 февруари.

Тази година са отличени три школи за цялостно представяне. Това са Школа „Колорит“ – Хасково с ръководител Веселина Делчева, Школа „Синьо“ – Казанлък, с ръководител Мариела Попова и Школа „Арт Попово“ от град Попово с ръководител Искра Хаджииванова.

От школа школа „Арт линия“наградените малки художници са Селин Амзова на 10 години, която спечели Специалната награда на Община Казанлък, Николина Иванова на 7 години - Специална награда на НП „Централен Балкан“. Казанлъшката арт галерия „Ателието“ присъди своята награда на 6-годишната Дарена Радкова от детска градина „Слънчице“.

Събитието се провежда под патронажа на Областния управител на Стара Загора. Организатори са НУПИД „Акад. Дечко Узунов” и Община Казанлък.