Винарска изба Angel 's Estate S. A., която се намира в Новозагорско, спечели наградата „Златен киликс” на тринадесетото издание на Националния конкурс за вино розе. Наградата връчи кметът на Казанлък Галина стоянова на 1 юни. Фестивалът Rosé wine expo по традиция се провежда като част на Празника на розата в Казанлък, чийто генерален спонсор тази година е „Арсенал” АД.. Винари от всички региони на страната отново дойдоха в Казанлък, за да превърнат в празник двудневното винено изложение.

Вината на участниците в конкурса се оценяват на закритата дегустация със специален регламент. Розетата от местни сортове триумфират в тазгодишното издание на винения конкурс -. 67 вина са участвали в надпреварата от 36 изби, съобщиха организаторите.

Комисия, в състав доц. д-р Мариела Гемишева, Калин Серапионов, Божидара Каратерзиева и Калин Серапионов отреди голямата награда за продуктов бранд да се присъди на винарска изба Росалеа с издател Деница Донева. Със златен медал за продуктов дизайн беше отличена винарска изба Винарска изба ДеВин, с автор на етикета Стойчо Стойчев Чакъров. Сребърен медал бе присъден на винарска изба Downtown urban winery с автор на етикета Йордан Желев.